Preview Mode Links will not work in preview mode

Kärlek & Europa

Jul 25, 2022

Är läsning ett särintresse för kulturella übermenschen? Erik menar att litteraturnördar borde släppa sitt överhöghetskomplex och spela lite TV-spel. Kanske kan Victor Malm, om han verkligen anstränger sig, plocka upp playstationkontrollen 15 minuter om dagen? 


Jul 16, 2022

Johan har motvilligt tagit sig an Naked Attraction Sverige och försöker  reda ut vad som egentligen är problemet med programmet - med hjälp av en grund förståelse av Gilles Deleuzes analys av "På spaning efter den tid som flytt."


Jul 11, 2022

Johan inspireras av värmeböljan som plågade Stockholm under tiden för inspelningen och funderar på samhällets undergång apropå Jared Diamonds bok Undergång. Kanske orkar vi rädda klimatet om det innebär att man får sova ordentligt på natten?


Jul 4, 2022

Erik har försökt greppa den esoteriska psykoanalytikern Carl Jungs teori om animus - den lilla killen som bor i alla tjejer. Kan animus förklara varför många kvinnor hatar både sig själva och andra? Och kan Byggare Bob verkligen leva upp till arketypen "the great dark man"?